Een parochiezaal, een cultuurkapel

Vrijdagavond. Muizen. Barwoutswaerder parkeert zijn auto en wandelt naar de parochiezaal Rerum Novarum. Een muziekquiz, daar heb je schrijfgerief voor nodig. Barwoutswaerder wandelt weer naar zijn auto. Drie pennen, dat moet volstaan. 55 ploegen van vier personen. Dat betekent een hoge drankconsumptie. In de zesde en laatste stop de band vraag uit de themaronde brullen 220 kelen ‘Daar in dat kleine café aan de haven’.

Even later overloopt de presentator de eindstand. Radio Arme Klara wint de quiz ten voordele van een project in Tanzania en ontvangt een doos Melocakes. Het was eeuwen geleden dat Barwoutswaerder zijn tanden nog eens in negerinnentetten zette.

Een korte nacht. Barwoutswaerder en de wonderlijke jongedame gaan op pad. Na heel wat omzwervingen belanden ze in cultuurkapel De Schaduw in Ardooie. Reinout Verbeke verwelkomt. Ann Meskens leidt in. Peter Holvoet-Hansen eert Simon Vinkenoog op weergaloze wijze, zoals hij dat al eerder op het Felix Poetry festival deed. Johan Vandenbroucke interviewt, kort, bondig, zoals het hoort. Joris Denoo verklaart tijdens zo’n interview zijn vele gedaantes. Bert Ostyn laat Absynthe Minded thuis. Sylvie Marie haar hart klopt onstuimig voor de prima thuismatch. Mark Van Tongele sluit af. Bert Ostyn stuurt iedereen de nacht in met Envoi.

Advertenties

Over davidtroch

man van het woord | meneertje literatuur bij WISPER | Gents stadsdichter op rust
Dit bericht werd geplaatst in Barwoutswaerder. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s