474. Iemand

Iemand voelt de maag knorren, diept een met kaas belegde boterham uit een broodzak op en zet er gulzig de tanden in. Iemand ligt in de knoop met het bioritme, leunt met het hoofd tegen het raam, weet dat slaap inhalen een fabel is, dommelt in. Iemand deelt iets mee door een intercom in meer talen dan nodig is. Iemand hoort de namen van steden en denkt aan andere steden in andere landen op andere continenten. Iemand is altijd naar ergens onderweg.
Iemand voelt zich bekeken. Iemand draagt de sproeten nog niet zoals in de zomer en het rode haar strak in een paardenstaart. Iemand heeft onverzorgde vingernagels, vooral onder de nagel van de rechterduim zit behoorlijk wat vuil. Iemand blinkt uit in uiterlijke kenmerken die het vermelden niet waard zijn.
Iemand probeert een symfonie van Beethoven te zuchten. Iemand lacht, maar er is nergens een grap te bekennen. Iemand speelt met een potlood tussen de vingers en onderlijnt al eens iets in paperassen. Iemand maakt zich zorgen. Iemand krabt zich achter het oor. Iemand probeert met een vernietigende blik de tijd te doden.
Iemand wil de ogen niet van een scherm losweken. Iemand sluit zich met een hoofdtelefoon af, lipt geen lettergreep mee. Iemand trekt de neus op. Iemand snuit de neus in een zakdoek waarin al menige neus gesnoten is. Iemand beantwoordt de telefoon, stelt gerichte vragen, belegt een vergadering, hoopt voor de rest van de dag met rust gelaten te worden.
Iemand maakt alvast de reis die in juli is gepland. Iemand neemt een slok bruiswater. Iemand heeft zijn amandelen laten verwijderen op zijn zeventiende. Iemand laat zich extreem laatdunkend uit over een medemens. Iemand ziet het vervolg somber in. Iemand wacht op het onvermijdelijke. Iemand barst van onbeantwoordbare verlangens. Iemand verlaat straks de geliefde en broedt op de woorden waarmee de breuk wordt verpakt. Iemand slikt de bittere pil door zonder het minste slokje bruiswater.
Iemand deed een half uur geleden de uitwerpselen van een hond in een zakje en waste daarna de handen niet. Iemand buigt zich over als-danveronderstellingen. Iemand overloopt de verkeerd genomen beslissingen en is daar een hele tijd mee zoet. Iemand houdt niet van zout. Iemand schraapt de keel. Iemand zou de harde schijf in het hoofd willen wissen. Iemand heeft het allemaal al gezien.
Iemand is tegendraads. Iemand kan het echt niks schelen. Iemand heeft er geen zin in. Iemand heeft er te veel zin in. Iemand trekt de jas weer aan die minuten geleden is uitgedaan, want dat is het lot van jassen, ze worden anders dan vele andere kledingstukken nooit de hele dag gedragen. Iemand staat op en stapt van de trein. Iemand bedenkt wat iemand denkt.

Advertenties

Over davidtroch

man van het woord | meneertje literatuur bij WISPER | Gents stadsdichter op rust
Dit bericht werd geplaatst in proza, ultrakort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s