Proza

ruedesregrets_klein

Rue des Regrets (Vrijdag, 2018)
Mannelijke ik-personages bevolken de verhalenbundel ‘Rue des Regrets’. Ze hebben het knap lastig met relaties. Er is de man die aan het krimpen is, al is dat niet de reden waarom hij elke dinsdag in de wachtkamer van zijn huisarts plaatsneemt. Er is de boekhouder die een fles tapijtreiniger koopt die hij helemaal niet nodig heeft. Er is de trucker die op oudejaarsavond een omweg naar huis maakt. Toch gunt de auteur ook hem niet veel bewegingsruimte. Alle negentien verhalen spelen zich op de vierkante millimeter af. Dat resulteert telkens in een indringende momentopname met een bij wijlen beangstigende herkenbaarheid.

_____

Andere verhalen verschenen in literaire tijdschriften als Deus Ex Machina, Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift, Plebs en Serial Thriller.

Ooit won ik de wedstrijd ‘Onbekommerd kort’ van het ter ziele gegane tijdschrift Kort Literair. Ooit verstuurde ik zowat wekelijks ultrakortverhalen rond per e-mail.

Regelmatig verschijnen op deze website korte stukjes proza in de rubriek ‘Honderduit’. Het zijn poëtische verhaaltjes die exact honderd woorden tellen.

Advertentie

Een reactie op Proza

  1. greetvanbaelen zegt:

    ‘De kortste dag voor Schrijfkippen’ in ‘DE BRON’ te Kessel-Lo was één van de beste workshops die ik in hun ganse carrière bij Wisper volgde. Van de themata, de tips die je nog meegaf, kan ik nog steeds handig gebruik maken. Ook ik hou het tijdens het schrijven graag KORT, David. Heb ik te danken aan m’n leraars Duits en Engels in m’n twee laatste jaren Secretariaat-Talen. Indrukwekkende KURZGESCHICHTEN en prachtige SONGS en GEDICHTEN gavens ze ons; hun grote VREUGDE te merken dat ook leerlingen van een technische afdeling hiervan konden genieten en dat alles met hun hulp ook konden begrijpen, heeft de vlam in mij heel sterk aangewakkerd. Hartelijk DANK dus, ook aan jou! Ik wens je nog stille winterdagen met onkruid dat schittert in de ochtend. Warme groetjes, Greet Van Baelen (3210 – Linden)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s